Žmonės dabar gyvena ilgiau, įdomiau ir yra laimingesni nei prieš 30 metų. Stiprėja noras būti sveikesniems ir tuo pačiu didėja poreikis kokybiškų, sveikatai palankių maisto produktų. Kai tampame reiklesni maisto kokybei, dažniau klausiame, iš kur atkeliavo mūsų maistas ir kaip jis buvo paruoštas. Kai ant stalo vaišėm padedame medaus indelį dažnai sulaukiame klausimų: “iš kokių augalų surinktas medus?”, “ar čia vietinis medus?” Manau, kad medaus kokybei yra svarbu, kokioje vietovėje stovi aviliai, kaip buvo rūpinamasi bičių sveikata, kaip iš avilio medus pateko į indelį, kiek toli bitynas nuo jūsų stalo. Gal ateityje bus nustatyta, koks atstumas galioja vietiniam medui, bet dabar jūs patys sprendžiate, kuris medus yra vietinis.
Jums siūlomas medus buvo surinktas Pastrėvio apylinkėse, Pagrendos miško kirtavietėse ir laukymėse iš įvairių augalų. Surinktas tik brandus medus, po išsukimo iškart buvo supilstytas į indus. Tikiuosi, kad šis medus atitiks visų jį skanaujančių aukštus standartus.
KONTAKTAI
Bitininkas Vitalijus Glamba
Vindžiulių km., Pastrėvio sen., Elektrėnų sav.
El. paštas: info(eta)vietinismedus.lt
Tel.: 8 604 75138